Gode råd om træfældning til haveejeren

Træfældning

Mange danske haveejere sætter stor stolthed i at kunne prale af at de er i stand til at udføre al havearbejde samt opgaver der har med haven at gøre på egen hånd. At luge ukrudt, slå græs samt at passe blomsterbede er noget som de fleste danske haveejere mener at de selv er i stand til. For mange har det almindelige havearbejde en næsten terapeutisk effekt.

Det er dog ikke alle former for havearbejde der er lige så terapeutiske og ufarlige som at luge ukrudt. Så snart man arbejder med motoriserede maskiner er det især vigtigt at have fokus på sikkerheden. Dette gælder for eksempel når man slår græs eller klipper hæk med en elektrisk hækkeklipper. En anden form for havearbejde der kræver ekstrem stor sikkerhed er træfældning, som man kan læse på Business.dk. Af den grund følger her nogle gode råd om træfældning, så du kan være sikker på at kunne gennemføre den planlagte træfældning uden uheld og skader på enten personer eller boligen.

Det vigtigste råd når det kommer til træfældning

Det er ikke sjældent at man hører om folk der kommer galt af sted når de fælder træer. Generelt kan man sige at jo større træet er, jo mere skade kan det gøre hvis fældningen går galt, og jo vigtigere er det derfor at have styr på hvad man gør. Et gammelt, stort og tungt træ vil altid udgøre en større fare end mindre og lettere træer.

For det første betyder størrelsen og højden på træet meget for hvor stort et område der skal være frit når man fælder træet. Det er vigtigt at træet har et sted det kan vælte hen uden at nogen kommer til skade, eller at det rammer biler, tag eller lignende. For det andet er et tungere træ i stand til at gøre væsentligt mere skade end et lettere træ. Jo tungere træet er, jo mere kraft vil det ramme jorden med. Af disse årsager er det vigtigt at man har styr på hvad man laver når man fælder et træ i haven. Det der oftest går galt for folk er at de ikke har ordentlig kontrol over fældningsretningen. Hvis træet falder i en anden retning end den man havde planlagt, risikerer man at naboer, biler eller boliger står i vejen for træet, og at de kommer til skade.

Andre gode råd om træfældning

Fordi træfældning er så risikabelt, er det vigtigt at man aldrig fælder et træ alene. På den måde kan man være sikker på at man kan få hjælp hvis uheldet skulle være ude. Et andet godt råd er at sørge for at træet falder på et fladt underlag, så det ikke begynder at rulle efter det er blevet fældet. Derudover bør man altid tænke vejret med ind i ligningen når det kommer til træfældning. Hvis det blæser er det altid bedre at vente med fældningen til en anden dag hvor der ingen vind er. Føler man sig usikker i forbindelse med træfældningen er det en god ide at tage fat i en der har forstand på området.

Skriv et svar