At finde det rette domænenavn

Domænenavn

Hvis du har planer om at oprette et webhotel, så har du brug for et domænenavn. Domænenavnet fungerer som det navn, som man søger efter på internettet. Hvis man f.eks. har en hjemmeside med heste, så kan domænenavnet være heste.dk. I forbindelse med oprettelse af hjemmesider har man brug for et domænenavn, så folk ved, hvad de skal søge efter for at komme ind på hjemmesiden. I Danmark slutter domænenavnene på .dk, så man kan se, at det er danske hjemmesider.

Værd at vide om domænenavne

Et domænenavn bliver lejet gennem DK hostmaster, som repræsenterer danske domæner. Hvis man registrerer sig via en dansk domæneudbyder, så har man mulighed for at kunne leje domænet i op til 5 år. Domæner kan altså ikke købes, men kun lejes. Hvis man efter 5 år stadig ikke vil af med sit domænenavn, så kan man registrere sig på ny og beholde domænenavnet i yderligere 5 år. Der findes ingen regler for hvad domænenavnet kan kaldes. Man kan frit vælge alle bogstaverne i alfabetet samt inddrage tal, hvis man har lyst. Man behøves ikke at bekymre sig over store og små bogstaver, da domænenavnet ikke skelner mellem dette.

Når man skal finde på et domænenavn, så er det vigtigt, at man er kreativ, da der allerede findes mange domænenavne på internettet. Man skal tænke ud af boksen og finde på noget, der passer så godt til hjemmesiden som muligt. Når du har registreret dig så vil du helt automatisk modtage et nyhedsbrev samt en mail fra DK hostmaster. For at registrere sig skal man oplyse sit fulde navn, kontooplysninger samt adresse. Køb domænenavn her.

Sådan kan du få dit yndlings domænenavn

Hvis du har fundet på det perfekte domænenavn, men finder ud af at det er optaget, så er der andet du kan gøre. Man kan ikke bruge et domænenavn, som i forvejen er optaget. Det anbefales, at man laver en liste over domænenavne, der kunne minde om det, som man oprindeligt ville have. Ved at lave en oversigt får man et overblik over forskellige muligheder. Står du i den situation og slet ikke kan finde på et andet domænenavn, så kan du forsøge at kontakte ejermanden. Du kan finde ejermanden på dit yndlingsdomæne ved at gå ind på hjemmesiden Hostmasters og indtaste domænenavnet. Du kan til enhver tid prøve at kontakte ejermanden for at høre, om vedkommende kunne være interesseret i at sælge domænenavnet.

Hvis ejermanden afslår dit tilbud, så har du mulighed for at kunne lave en domæneklage. Når klagen er skrevet kan den sendes til domæneklagenævnet, som er en del af DK hostmaster. Selvom man ikke skulle tro det, så er der faktisk overraskende mange som skifter domænenavn i løbet af en måned. Domæneklagenævnet har nogle regler, som de enkelte domæneejere skal overholde. Hvis der er grundlag for at de ikke har overholdt dem, så kan de sagtens finde på at godkende andre til at kunne overtage domænenavnet. Hvis det ikke lykkedes med domæneklagen, så kan du skrive dig på en venteliste, indtil domæneejeren ikke ejer dit yndlingsdomænenavn mere.

Skriv et svar