Vinterkage til den søde tand

Vinterkage

Når det er vinter og ikke er sæson for havearbejde, så kan man lige så godt bruge tid i køkkenet og lave en lækker vinterkage. Vinterkage er en bred betegnelse, da vinterkager kan være alle slags kager. Alle bagere kan sætte deres præg og lave deres egen fortolkning af, hvad der er en lækker vinterkage.

Vinterkager til den kolde tid

Der findes ingen opskrift på, hvad en vinterkage er. Vinterkager er kager, som bliver bagt om vinteren. Hvis andre skal gætte at det er en vinterkage man har lavet, så er det typisk dekorationen som afslører det. Motiver på vinterkager kan f.eks. være snefnug og snemænd. Farven hvid er en farve, der ofte er at finde på vinterkager. Nogle kager laves i forbindelse med bestemte sæsoner. Jordbærkager laves mest om sommeren, da jordbærrene er bedst på den årstid. Om vinteren laver man mange kager med appelsiner, da appelsiner og klementiner bliver forbundet til julen. Fordelen ved kager med appelsiner er, at saften er med til at få kagen til at holde længere. Der findes mange eksempler på vinterkage. Man kan f.eks. bage honningkager med vanilje og smørcreme, appelsinkager, nøddekager, chokoladekager, fondantkager med vinterlook, marcipan kager og meget mere. Vinterkager kommer også til at gå under betegnelsen julekager, da julen er i vinterperioden. Derfor bliver der ofte tilsat kanel i vinterkager, da det refererer til juletiden.

De mest traditionelle julekager er brunkager, peberkager, vaniljekranse, honningkager, peberkager, jødekager, ingefærkager og marcipankager. I juletiden er der tradition for at bage, da man skal hygge med sine nærmeste i julen. Julen er både hjernes og kagernes fest, så derfor skal der naturligvis serveres julekager. Det er forskelligt hvilke kager den enkelte familie laver, men det er typisk de samme kager der bages hvert år.

Derfor skal du spise vinterkager

I vinterperioden og især i forbindelse med julen får man en masse lækkerier til den søde tand. Når der står kage på bordet er der mange, som tænker at de ikke skal have et stykke, fordi den slanke linje skal holdes. Mange danskere tænker over mængden af kalorier og fedt de putter i munden, og i alle slags gode gammeldags vinterkager er der typisk meget af begge dele i. Ifølge forskellige undersøgelser viser det sig, at man ikke skal tænke så meget over indholdet af kalorier og fedt i kager. Når man nyder en kage bliver der udskilt nogle bestemte stoffer, som er gode for hjernen. Disse stoffer er med til at modvirke angst, stress og depression. Hvis man lider af nogle af disse skavanker, så er det en god ide at nyde en kage engang imellem.

Vinterkager skal nydes med omtanke og der er ingen der siger, at man skal tage mere end et stykke kage. Hvis man nyder et stykke kage fuldt ud, så vil man også hurtigt mærke grænsen for hvornår man har fået nok kage. Når man spiser kager bliver der udløst nogle hormoner, som er med til stille lysten til kage. Udover at nydelse er med til at modvirke stress og depression, så er kage også med til at gøre os bedre til at lære og huske.

Skriv et svar