Sådan blev brætspillet Sequence skabt

sequence

Der er ingen tvivl om, at brætspil har fået en opstand blandt danske familier de seneste par år. Dette har i højere grad noget at gøre med, at danskerne i dag ønsker mere kvalitetstid med familien, samtidig med at man foretager sig noget hyggeligt og underholdende i løbet af weekenden. Brætspil er uden tvivl svaret på dette, hvilket også er hvorfor Sequence i sin tid blev – og fortsat er et yderst populært brætspil. Selvom mange ikke er klar over det, så har brætspillet Sequence eksisteret i et utal af år, og glæder i dag stadig mange med dets fokus på sammenhold, samt evne til at udfordre ens snilde. Dog er det de færreste der kender til oprindelses historien bag tidens mest populære brætspil, hvilket er hvorfor du her kan blive klogere på hvordan brætspillet Sequence egentlig blev til.

Historien bag

Sequence er det populære kombinerede bræt- og kortspil, som i dag stort set alle elsker og kender. Det blev i sin tid, allerede i 1970’erne, opfundet af Douglas Reuter som var en spiludvikler indenfor brætspil verden. Selve processen tog to år, indtil det endelig Sequence, der dengang hed “Sequence Five” stod klar. Ideen bag brætspillet Sequence kom til Douglas Reuter i en drøm, hvilket var hvorfor selve udviklingsprocessen var noget omstændig, idet det var svært at fremkalde alle erindringerne fra drømmen. Dog gik der et par år før Douglas Reuter fik licens til at fremstille brætspillet, således at det kunne fragtes og forhandles som et officielt brætspil verden over, hvilket er hvorfor det første Sequence først blev købt i 1982, trods en fremstillingsprocess siden 1970’erne. Efterfølgende er der dukket flere uautoriserede versioner af Sequence op rundt i verden, eksempelvis spillene under navne såsom “One-Eyed Jack”, “Jack Off” og “Jack Foolery”. Der eksistere flere plagiater, men disse er blandt de mest kendte. Man har siden da forsøgt at bekæmpe disse plagiater, dog er det svært orientere sig om netop dette verden rundt.

Rent praktisk

For dem der endnu ikke har kendskab til spillet, er Sequence et kombineret bræt- og kortspil, der kan spilles af 2, 4, 6, 8, 9, 10 eller 12 spillere. Her benytter spillerne sig af en spilleplade hvorpå der er trykt 100 spillekort, som indgår i spillet. Sammenlagt er der anvendt to hele sæt spillekort, hvilket gør at spillet består af 104 kort. Derudover hører der 48 jetoner i blå, rød og grøn med, som skal anvendes til at opnå en eller flere “Sequences”. Man er i stand til at spille en-og-en op til 3 spillere, hvorefter man indgår i hold, hvor man sammen skal hjælpes ad om at skabe chancer, samt ruinere muligheder for modstanderne. På tur skiftes man til at lægge et kort og en jeton, et sted på spillepladen hvor kort og motiv passer sammen, hvorefter der trækkes et nyt kort, så man hele tiden har en fuld hånd. Alt efter hvor mange spiller man er, skal man altid spille med samme antal kort, hvorfra man starter med 7 kort pr. mand hvis 2 spillere, 6 hvis 3 spillere osv. For at opnå det bedste spil anbefales der at man spiller 3-4 personer, men du kan bestemt også spille alle 12, hvis blot opdelt i 3 hold. Sequences evne til at skabe velfungerende samarbejde, samtidig med at man skal være opmærksom på modstandernes træk, er hvad der netop gør dette brætspil så populært, og en uundgåelig klassiker, blandt dem der værdsætter et godt brætspil.

Skriv et svar