Der er ingen skam i at gå til psykolog

Psykolog

Forestil dig følgende: Du står i et køkken og skærer brød, da pludselig kniven ryger ved siden af ved et uheld. Kniven rammer din hånd, og det bløder kraftigt. Det er et meget slemt snitsår, der uden tvivl behøver adskillige sting.

Du ville aldrig i samme situation overveje ikke at tage til skadestuen, eller ringe efter en ambulance hurtigst muligt. Du ville aldrig kigge på det store åbne sår og tænke, at hvis blot du ignorere det, går det måske over af sig selv.

Hvis du engang blev slemt syg og kastede op i dagevis, ville du ikke blive hjemme og tænke det går nok over snart, du ville søge hjælp hurtigst muligt, fordi du ved at dit helbred er vigtigt.

Alligevel er mange bange for at søge hjælp, når det drejer sig om deres psykiske helbred.

Søg hjælp i tide

Hjernen er det tredjestørste organ i menneskekroppen, og uden tvivl et af de vigtigste, men alligevel er mange bange for at søge hjælp, når det er sindet der begynder at slå knuder. Frem for at få professionel hjælp, forsøger mange selv at lappe problemerne – en tendens der er både sørgelig og skræmmende. Har du nogensinde set en patient ligge operationsstuen og afbryde kirurgerne med et lavmælt “Nej nej, det går skam nok, jeg kan selv fikse det”

At søge hjælp kræver mod, og det en skam at netop det at søge hjælp, er noget danskerne er så bange for. Takket være internettet og det moderne sundhedsvæsen er det i dag utroligt let at få kontakt til en psykolog, enten privat eller gennem egen læge. Psykologhjælp kan findes overalt i Danmark, hvad enten man kommer fra København eller Valby – der diskrimineres ikke, og der er altid hjælp lige om hjørnet, hvis blot man søger den.

At snakke med en psykolog er et tegn på mod

Uanset om dine psykiske problemer er daglige og gennemtrængende, i en sådan grad at hvert øjeblik tynger sjælen, eller blot en lille gene i dit liv du gerne vil bearbejde, er det at henvende sig til en psykolog et tegn på styrke. Dine psykiske problemer har presset på, har forsøgt at knække dig som person og ændret dine tanker til noget du ikke længere genkender, men trods alt dette står du foran en ekspert i psykiske problemer og siger “Undskyld, livet er svært lige nu, giv mig noget at kæmpe med – om det så er en pind, jeg er ligeglad, bare giv mig et eller andet”Hvordan kan det være andet end mod, styrke og viljen til at leve der driver dig, når du som en soldat i kamp sidder fanget bag fjendens linjer, dine våben er tabt i kampens hede, du er alene, dine ressourcer er opbrugte, du er er blevet hårdt såret men alligevel skriger du fra skyttegraven: “Giv mig en pind! Jeg nægter at give op, jeg kan stadig kæmpe!”

Det er ikke et tegn på svaghed, det er et tegn på mod og livsvilje.

Skriv et svar