Vælg en tandlæge, selvom du har tandlægeskræk

Manlig tandlæge står med krydsende arme

Tandlægeskræk er et fænomen, der stadig rammer rigtig mange danskere. Derfor skal du ikke være flov over at føle ubehag over at skulle til tandlægen. Desværre er det, at gå til tandlægen en vigtig del af at vedligeholde sine tænder, især hvis du skulle opleve smerter.

Derfor skal du altså være meget opmærksom på, at du kan komme ind til en tandlæge, der ved, hvordan disse ting skal ordnes. Men hvad er det lige, du skal lede efter?

Mange tandlæger kender til det

I dag er der flere tandlæger end nogensinde, som bryster sig med, at de kan behandle dig, selv hvis du har tandlægeskræk. Det sker nemlig ved, at du oplyser denne frygt, når du ringer og bestiller en tid. Derved er den valgte tandlæge klar over, hvordan du har det.

Det betyder i praksis, at de ofte vil prøve at skabe så klar kommunikation, som overhovedet muligt. Du vil blandt andet få at vide, præcis hvad tandlægen gør i hvert enkelt trin af hele proceduren. Derudover vil du også have mulighed for at aftale et signal, som kan laves med hånden, hvis du skulle blive for nervøs. Dette er en fantastisk måde, hvorpå du kan sikre, at din tandlæge kan forstå og hjælpe dig videre!

Spørg dine venner om, hvem de stoler på

En af de vigtigste faktorer i bekæmpelsen af denne skræk er at have en tandlæge, som man kan stole på. Netop her, er hvor venner og familie kommer ind.

Først og fremmest kan de hjælpe, fordi de selv går til tandlægen. Dermed har de altid en favorit, hvor de føler sig mest tilpas. Her kan du altså høre, hvilke tandlæger, som de stoler på, og så kan du starte din søgen.

Der er dog også en anden, mere personlig, fordel ved at snakke med bekendte. De kender dig nemlig. Når du siger, at du skal bruge en tandlæge, så har de altså en idé om, hvad du har brug for. Så kommer de ikke til at anbefale en person, som du ikke vil føle dig tilpas ved.

Derudover har du måske en bekendt, som også har tandlægeskræk. Her er der altså rig mulighed for at spørge, hvordan de håndterer situationen. På samme måde kan du spørge, hvilken tandlæge, som de stoler på. Så er du lidt tættere på den rigtige klinik.

Interiør betyder også noget for tandlægeskrækken

Når du er på nettet for at finde den rigtige tandlæge, så kig på billederne. Det er en utroligt god idé at se, hvordan hele miljøet er, før du møder op for første gang.

Vi ved nemlig, at omgivelser kraftigt kan påvirke, hvordan vi reagerer på situationer. Derfor skal du selvfølgelig ikke sidde i et småt rum i en laset stol, mens du bliver behandlet. Det vil nemlig drastisk nedsætte din chance for at komme over din frygt. Og det er jo vigtigt at overkomme tandlægeskrækken – så kan du få en bedre livskvalitet og forhåbentligt spare lidt penge ved at få ordnet problemer hurtigt og nemt!

Skriv et svar